IP videó

Analóg videójel - Ethernet átalakítók, IP kamerák, videó-felügyeleti szoftverek

A Moxa korábban ipari kivitelű soros és Ethernet eszközei révén szerzett előkelő hírnevet az ipari kommunikáció terén, az integrált, Ethernet-alapú felügyeleti rendszerek részeként pedig ma már ipari kivitelű videó szerverek segítségével illeszthetjük a hagyományos analóg kamerákat Ethernet hálózatba. Az MJPEG, MPEG4 és H.264 formátumokat támogató encoderek, decoderek és ipari IP kamerák mellett a Moxa a SoftNVR-IA, egy centralizált IP-alapú videó-felügyeleti szoftver segítségével bővíti megoldását, amely a beépített OPC szervernek köszönhetően biztosítja a zökkenőmentes kommunikációt a SCADA/HMI rendszerekkel, így teljes körű, centralizált, SCADA-alapú videó-felügyeletet tesz lehetővé.

Az elosztott rendszerekhez kitűnően használható az MxNVR-IA8 elnevezésű ipari kivitelű IP videó rögzítő, melyet a terepen készült videók felvételére és lejátszására terveztek, és mivel zord ipari körülmények közé helyezhetjük el, a képek előzetes feldolgozása révén az Ethernet gerinchálózat adatforgalmát nagymértékben csökkenthetjük.

A Moxa VPort eszközökhöz használható egy ingyenes ActiveX SDK, mely segít a videó riasztások SCADA rendszerbe történő integrálásában. Az operátorok riasztás esetén felugró videó formájában (pop-up) láthatják az élő képet, a Modbus/TCP protokoll támogatásának köszönhetően pedig hihetetlenül egyszerű az események videóinak feltöltése a SCADA rendszerekben végrehajtott parancsok segítségével. A felhasználók emellett felügyelhetik az élő videó és esemény előtti képeket is. A legtöbb rendszer riasztás esetén általában csak a riasztás utáni képeket tárolja el, azonban így lemaradunk az előzményekről, a Moxa saját megoldásával azonban lehetőség nyílik utólag megtekinteni, hogy mi is történt a riasztás előtti időszakban. A DynaStream funkcióval pedig lehetőség nyílik a sávszélesség optimalizálására, hiszen a videó stream-ek rátája (fps) dinamikusan változtatható események esetén.

Az új Moxa IP kamerák és videó szerverek támogatják az ONVIF szabványt, így megbízhatóan használhatóak szabványos videó-felügyeleti rendszerekhez.

 

 

Robusztus, ipari kivitel

 

  • -40...75°C közötti működési hőfoktartomány
  • Zord, ipari környezetre tervezve
  • Iparági tanúsítványok

Kiemelkedő képminőség

 

  • H.264 HD képminőség
  • Fejlett képjavító eljárások
  • Sávszélesség-optimalizálás

Egyszerű integráció

 

  • ONVIF kompatibilitás
  • Egyszerű integráció SCADA rendszerekkel
  • 3. fél eszközeivel is integrálható

Ipari videó encoder, decoder

Vport 464 sorozat Kiváló teljesítményű, 4 csatornás ipari videókódoló
VP-022D H.264 1080P valós idejű IP-videodekódoló
VPort 461A 1 csatornás H.264/MJPEG ipari videokódoló IP-alapú megfigyeléshez
VPort 354 Full motion, 4 csatornás MJPEG/MPEG4 ipari videó encoder

Ipari videó rögzítő

MxNVR-IA8 sorozat 8 csatornás ipari hálózati videó rögzítő a zord ipari környezethez

IP videó szoftverek

SoftNVR-IA 32 csatornás, ipari automatizálásra tervezett IP videó felügyeleti szoftver
VPort SDK PLUS Felhasználóbarát szoftverfejlesztő kitek külső fejlesztőknek, melyek segítenek testre szabni a videó-IP menedzsment rendszereket

Kiegészítők

Felszerelés Felszerelési és telepítési eszközök
Lencsék
IR Illuminator
Kültéri kamera házak