A Moxa ipari IP routerek segítségével különböző Ethernetes eszközökhöz kapcsódhat mobil hálózaton keresztül (GSM/GPRS, vagy akár HSPA). Az eszközöket lehet elsődleges (primary) és másodlagos (back-up) WAN kapcsolatként is használni. Az eszközökbe helyezhető 2 SIM kártya biztosítja az állandó csatlakozást. A Moxa mobil routerek tartalmazzák az öszes routing és hálózati protokollt, így lehetővé teszik távoli LAN-ok, illetve Ethernetes eszközök elérését.

A "szokásos", ipari Moxa kivitel mellett két fontos funkciót érdemes szem előtt tartani:

  1. Távoli vezérlés SMS-ben (Remote SMS control): különböző SMS-ben küldhető parancsok segítségével lekérdezhetjük a router állapotát (pl. IP cím), vagy akár újra is indíthatjuk az eszközt.
  2. A GuaranLink funkció segítségével folymaatos kapcsolatot biztosíthatunk, hiszen beállítható, hogy a hálózati kapcsolat elvesztése során hány alkalommal és milyen időközönként próbáljon meg újrakapcsolódni a hálózathoz.

Ezek a funkciók is mind az átfogó távfelügyeletet szolgálják, hiszen a cél az, hogy Önnek minél ritkábban kelljen a távoli helyszínre elutazni, és inkább mindent az irodából vagy egy központi helyről el tudjon intézni.

Ipari IP Router