Miért van szükség USB-IF tanúsítványra?

Az USB népszerűsége annak köszönhető, hogy egy egyszerűen használható Plug-and-Play interfész. A mérnökök azonban az ipari alkalmazásoknál több visszatérő problémáról számoltak be:

  • Nem működik az USB eszköz egyes operációs rendszerekkel,
  • A host lefagy vagy fel sem ismeri a készüléket,
  • Az USB 2.0 eszközt 1.1-nek érzékeli és csak 12 Mbps-on fut,
  • Az USB eszköz többszöri csatlakoztatás után már nem működik megfelelően.

Ezek a problémák általában tervezési hibákból fakadnak, amelyek megelőzhetőek egy részletes vizsgálattal.

Az USB-IF (USB Implementers Forum) egy olyan vállalatok által alapított non-profit szervezet, amelyek az USB specifikációját fejlesztették ki. Bármely gyártó fejleszthet az USB specifikációjának megfelelő terméket, de csak azokat az eszközöket lehet ellátni USB-logóval, amelyek USB-IF tesztelésen vettek részt, és szerepelnek a hivatalos USB-IF integrátorok listáján (az USB-IF honlapján elérhető). A termékeken elhelyezett USB logó megbízhatóságot és interoperabilitást jelent, így az USB-IF tanúsítvány által a gyártóknak és felhasználóknak is előnyös.

Az USB-IF tanúsítvány garantálja a csatlakoztatott készülékek maximális elérhetőségét, folyamatos tápellátását, az USB 2.0 csatlakozást (480Mbps), valamint a nagy sebességű működést felfüggesztett állapotban. A Moxa UPort 200/400 USB hubok továbbá az IEC ESD Level 4 védelemmel és a -40 és 85°C közötti működési hőfoktartománnyal ideális megoldást biztosítanak ipari felhasználáshoz.

Moxa ipari USB hubok USB-IF tanúsítvánnyal:

Ipari USB hub