iologik_w5340.jpg

Az aktív GPRS I/O ideális megoldást nyújt olyan távfelügyeleti alkalmazások esetén, ahol nehézkes, vagy túl költséges az Ethernet hálózat kiépítése, mégis szeretnénk állandó kapcsolatban maradni az eszközünkkel (pl. folyók, szennyvíztelepek, napelem-állomások, vagy akár autópályák távfelügyelete).

Minden-egyben megoldás

Az ioLogik W5300 sorozat eszközei az Active Ethernet I/O adatgyűjtő eszközök és az OnCell GSM/GPRS IP modem keresztezéséből jött létre. Az új termék segítségével – GPRS-hálózaton keresztül – rendkívül egyszerűen és  hatékonyan, programozás nélkül lehet kapcsolódni analóg, digitális vagy soros eszközökhöz. A készülék analóg és digitális I/O-k, 1 soros (RS-232/422/485) port és beépített GPRS kommunikáció segítségével lehetővé teszi a
különböző érzékelőkhöz és mérőeszközökhöz (eső, páratartalom, tartályszint stb.) való kapcsolódást. Ideális megoldást nyújt olyan alkalmazásokhoz, ahol nehézkes, illetve túl költséges a kábelezés: pl. folyók, szennyvíztelepek, napelem-állomások vagy akár autópályák távfelügyelete.

Különböző riasztási lehetőségek

Az ioLogik W5340 ismeri az összes népszerű protokollt, így képes valós idejű bélyegzéssel (időbélyeg) ellátott aktív
üzeneteket küldeni: SMS, SNMP Trap I/O állapottal (fekhasználó által definiált tartalom), TCP, UDP, vagy e-mail.

Lokális intelligencia

Az ingyenes Click&Go szoftverrel egyszerűbb vezérlési feladatokat (IF-THEN-ELSE feltételek, timer, scheduler, belső regiszter, CGI-parancsok) rendkívül egyszerűen, programozás nélkül, néhány kattintással meg lehet oldani, ami nagymértékben lerövidíti a fejlesztési időt.

Intelligens GPRS csatlakozás az Active OPC Server segítségével

A GPRS-hálózaton keresztül történő adatgyűjtés során az egyik legnagyobb gondot az állandóan változó IP-cím okozza. Ez a GPRS-megoldás kivitelezését jelentősen hátráltatja, hiszen a felhasználónak extra díjat kell fi zetnie egy MDVPNszolgáltatásért (Mobile Data Virtual Private Network) vagy egy nyilvános fix IP-címért. A problémára az ingyenes Active OPC Server nyújt megoldást (aktív koncepció), aminek a felhasználásával csak az OPC-szervert futtató számítógépnek kell fix IP-címmel rendelkeznie – ami jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet.

Adatnaplózás SD kártyára

Ha megszakad a GPRS-kapcsolat, akkor sem vesznek el az adatok, hiszen az ioLogik W5340 folyamatosan menti az
adatokat egy SD-kártyára (maximum 2GB). Az adatnaplózási funkció (data logging) segítségével az I/O-rekordokat akár 14 napon keresztül tárolhatjuk, az adatok adatbázisba történő importálása pedig szintén rendkívül egyszerű.

Új funkciók 2011 márciusától:

  • Intelligens SMS riasztás és távoli SMS-parancsok
  • Rugalmas adanaplózás és feltöltés
  • I/O-k bővíthetősége akár 48 I/O-val
  • Soros Modbus - OPC kommunikáció
  • Elsődleges Ethernet / másodlagos (back-up) GPRS/3G kommunikáció
  • Port forwarding funkció

Bővebb információhoz kattintson ide!

Egy alkalmazási példa

  example.JPG

Aktív GPRS/3G mikrokontroller