Az ioMirror E3000 Ethernet I/O szerver egy kábelezést helyettesítő megoldás, mely elküldi az input jeleket a távoli outputra Ethernet, vagy IP hálózaton keresztül. Az ioMirror szervereket Ön használhatja távoli érzékelők jeleinek PLC vezérlőkhöz, DCS rendszerekhez, vagy kijelzőkhöz való csatlakoztatására, mindezt pótlólagos kábelezés nélkül.

Az input jelek távoli outputhoz való kapcsolásának legegyszerűbb módja IP-hálózaton keresztül.

ioMirror

Az ioMirror szerverek konfigurálása rendkívül egyszerű a Windows-alapú ioAdmin szoftver használatával. Az ioMirror szerverek közötti input-output jelek hozzárendelését Ön az ioAdmin segítségével helyi, vagy távoli hostról konfigurálhatja. A Basic konfiguráció, mely szintén elérhető a web konzolon keresztül, egyszerű box-box hozzárendelésére használható. Az Advanced konfigurációt az önálló csatorna-csatorna hozzárendelésre használhatja, amely lehetővé teszi az egyik input csatornának több output csatornához való hozzárendelését. Az ioAdmin biztostja az ioMirror szerver kapcsolatainak grafikus megjelenítését - a jelek irányával együtt -, így a jeleket gyorsan és pontosan lehet hozzárendelni.

Spóroljon! Használja már meglévő Ethernet infrastruktúráját!

Miért áldozna Ön pótlólagos erőfeszítést újabb vezetékek kiépítéséhez, ha már megvan a nagysebességű Ethernet hálózata? A modern LAN-ok - legyen az Ethernet, optikai, vagy vezeték nélküli hálózat - mind elég nagy sebességű csatlakozást biztosítanak. Az általános input-output jeleket Ön egy pár ioMirror I/O szerverrel továbbíthatja, így a kábelezés egyszerűbb, mint valaha!

Nincs szükség PLC, PC vezérlőkre, programozásra!

A hagyományos megoldásokkal ellentétben PLC, vagy PC nem szükséges, hiszen az ioMirror automatikusan kezeli az összes jel-hozzárendelést anélkül, hogy bármilyen C nyelvű vagy létra-diagram programozásra szükség lenne.

Az ioMirror segítségével az input jeleket könnyedén, bármilyen programozás nélkül ki lehet terjeszteni egyik szerverről a másikra, vagy egy másik vezérlőre. Az Ethernet hálózat jelenléte, népszerűsége és rugalmassága miatt ez egy nagyon egyszerű és hatékony megoldás az input jelek kiterjesztésére - távoli vezérlési és monitorozási alkalmazásokhoz. Az ioMirror használatával Ön csökkentheti a kábelezési költségeket is, illetve kiküszöböli a jelvesztés problémáit, valamint olyan alkalmazásokhoz nyújt megoldást, amelyeknél a fizikai elérés behatárolt és bonyolult.

Küldje szimultán az input jeleket két különböző helyre!

Az ioMirror E3000 segítségével Ön egy imput jelet két digitális outputra küldhet szimultán módon, ezáltal az Ön alkalmazását két helyről lehet figyelni (pl. szintmérés, hőmérséklet-figyelés, stb.) egy időben (lásd ábra).

Egyszerű és rugalmas installálás

Az ioMirror szerver installálásához használja a Windowsos felületetű segédprogramot. Ha minden csatorna hozzá van rendelve egyik modulról a másikra, egyszerűen csak jelölje meg a távoli IP-címet. A szofisztikáltabb hozzárendeléshez használja a grafikus felületet.

Egyszerűen használható hibakeresési eszközök

Ön számos eszközzel ellenőrizheti az ioMirror szervereinek működését és teljesítményét:

  •  Opcionális LCD kijelző a lokális IP-konfigurációhoz
  •  Alarm port 24 VDC alarm készülékekhez (pole kijelzők, LED-ek, buzzerek)
  •  Távoli alarm és független esemény napló, mely rögzíti az egyes csatlakozásokat és szétkapcsolásokat
  •  Windowsos felületű segédprogram, amely grafikusan mutatja meg a működési állapotot és az ioMirror jel-hozzárendelési kapcsolatait
  •  Gyors helyreállás hálózati szakadás esetén
  •  Modbus/TCP támogatás SCADA csatlakozásra

Alacsonyabb kábelezési költségek

Az ioMirror a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az input jelek távoli outputhoz való csatlakoztatására Ethernet keresztül. Ideális monitorozásra (távfelügyelet) és a nem kritikus alkalmazásokhoz. Az ioMirror szerverek használatával Ön programozás és kontroller használata nélkül elérheti a maximális jeltovábbítási távolságot.

Alkalmazás: Tartályszint mérése és kijelzése ioMirror segítségével

iomirror_application.JPG

Az ábra egy növényi olajat gyártó vállalat alkalmazását mutatja be, ahol az olajtartályt folyamatosan kell figyelni. A felhasználó SCADA rendszert használ az általános irányításra és vezérlésre, illetve egy LED panelt a vezérlőszobában a tartály közvetlen felügyeletére. A LED panel használata eredetileg azt a kihívást támasztotta a felhasználó számára, hogy 200 méternyi jelkábelt kellett minden 24V-os jelre lefektetni. Az ioMirror Ethernet I/O szerver használatával azonban a már meglévő üvegszálas hálózatot lehetett használni. A szintérzékelő egyszerűen csatlakozik az ioMirror szerverhez, melyet a hálózatra kapcsoltak. Az érzékelő jeleit automatikusan továbbítja a hálózaton keresztül a másik ioMirrornak, amely a szükséges 24 VDC-s digitális output jeleket küldi közvetlenül a LED panelnek. A felhasználó az ioMirror használatával a rendszert könnyedén, rövid idő alatt és alacsony költséggel tudta kiépíteni.

Peer-to-Peer I/O

  • Ethernet Peer-to-Peer I/O: 8 digitális input és 8 digitális output