Önnek is okozott már fejtörést a távoli eszközök tápellátásának biztosítása? A Power-over-Ethernet (PoE) technológia lehet az Ön problémájára a megoldás.

A PoE technológiában a PSE (Power Sourcing Equipment) biztosítja a tápellátást a PD (Powered Device) számára. Egy PSE lehet hub, switch, média konverter egy vagy több PoE porttal. A PD, azaz a táplálandó eszköz lehet IP kamera, IP telefon, soros-Ethernet konverter, vezeték nélküli Access Point,  LED kijelző, stb., amelyek áramfelvétele változó. Az első PoE szabvány korlátai éppen a változó áramfelvételből adódtak, hiszen bizonyos eszközök nagyobb teljesítményt igényelnek.

Az IEEE 802.3af korlátai és az új PoE+ szabvány: IEEE 802.3at

A IEEE 802.3af szabványnak megfelelő tápláló eszközök (PSE) 15,4W-ig tudják táplálni a táplálandó eszközöket (PD), ennél azonban számos Etherneten kommunikáló eszköz nagyobb teljesítményt igényel. Az új PoE+ szabvány nem csak lehetőséget teremt Ethernet kábelen keresztül a nagyobb teljesítményigényű eszközök táplálására, hanem a tápellátás hatékonyságát is optimalizálja.

  • Nagyobb teljesítmény: Az IEEE 802.3at technológia 34,2W-os teljesítményt biztosít, amely a korábbinak majdnem kétszerese, így a nagy teljesítményigényű kültéri, illetve PTZ kamerák, Access Pointok, kijelzők, vagy akár beágyazott számítógépek, terminálok táplálása is hatékonyan megoldható.
  • Hatékonyabb felhasználás: A Link Layer Discovery Protocol (LLDP) lehetővé teszi a switchek számára a táplált eszközök (PD) állapot adatainak folyamatos lekérdezését, és ennek megfelelően allokálja a tápellátás mértékét, ami így sokkal hatékonyabb lesz, hiszen csak akkor kapják meg a táplált eszközök a maximális tápellátást, amikor az feltétlenül szükséges. Ez a hatékonyság csökkenti az áram számláinkat, valamint különösen előnyös olyan távfelügyeleti alkalmazások esetén, amikor a tápellátással takarékoskodni kell (például akkumulátor vagy napelem használata esetén).

Moxa ipari PoE és PoE+ switchek és média konverterek

Power-over-Ethernet switchek

  • 6-portos IEEE 802.3af/at PoE+ nem menedzselt Ethernet switchek
  • 5 portos IEEE 802.3af/at PoE+ nem menedzselt teljes Gigabites Ethernet switch-ek
  • 8+2 Gigabit portos menedzselt Ethernet switch PoE+ támogatással
  • Gigabites nagy teljesítményű PoE+ Injektor
  • IEEE 802.3af/at gigabites PoE+ injektor - ha csak 1 PoE portra van szükség